نواحی جنوبی ایران از چشمگیرترین مناطق کشور هستند که دنیایی از زیبایی را تو خود احاطه کرده اند. خاک جنوب، نیرویی جادویی دارد و حیرت های اقلیم آن، هوش از سر هر گردشگری می سرما. بوشهر از مناطقی است که زیبایی های خلقت و هنر دست مردمانش، این اقلیم را به سرزمینی دیدنی و خواستنی تغییر کرده است. جاهای دیدنی بوشهر از جنس غرق کردن و خور است و آب وهوای گرم جنوب، بر هر جاذبه ی طبیعی، تاریخی و معماری این منطقه پی گذار بوده است. کوله بارتان را به قصد عروج به ناحیه طلایی جنوب بندید و با ما همراه شوید تا با جاهای دیدنی بوشهر آشنا شویم. حتما بخوانید:جزیره هرمز؛ سفر به سرزمین رویایی جنوبجاهای دیدنی اهواز؛ سیر تکاملی به سرزمین پل های ایرانراهنمای سفر بوسیله قشم؛ گردشی ۴ روزه در خاک اسرارآمیز خلیج فارس موقعیت جغرافیایی بندرگاه بوشهر

بندرگاه طلایی بوشهر، یکی از دیدنی ترین سرزمین هایی جنوبی ایران است که در ساحل خلیج فارس جا خوش کرده است. این ولایت در شهرستان و استان بوشهر واقع شده و از سه انگیزه جغرافیایی در آغوش خلیج نیلی فارس است. د رواقع این بندر درون جنوب غربی ایران، از شمال، مغرب و جنوب با خلیج فارس و از شرق با تنگستان استان بوشهر همسایه است. استان بوشهر که منطقه ای همجوار خلیج فارس محسوب می شود، دارای ۱۰ شهرستان به نام های دیلم، گناوه، دشتستان، تنگستان، بوشهر، دشتی، جم، دیر، کنگان و عسلویه است.

آب وهوای گرم استان بوشهر راهنمای خوبی بخاطر زمان سفر است. از اوایل آبان تا اواخر فروردین، این بندرگاه با آب وهوایی بردبار و دلپذیر، تبدیل بوسیله یکی از خواستنی ترین مناطق ساحلی خلیج فارس می شود. این منطقه از جنوب ایران، گزینش بسیاری از گردشگران بخاطر سیر تکاملی در فصول سرد سال است. در دنباله شما را با بسیاری از جاهای دیدنی بوشهر آشنا خواهیم کرد. معماری دلنشین عمارت گلشن بوشهر عمارت گلشن از جاهای دیدنی بوشهر – عکس از رزا کوثری

سبک وسیاق تاسیس خانه های سنتی ایرانی، از دیرباز دلچسب و با صفا بوده است. حال وهوای لیف دلچسب و معماری هوشمندانه، دلیل خوبی است تا آن ها را به جاذبه ای مهم درون هر ده تبدیل بطی ء. عمارت گلشن بوشهر همچنین همچون سایر بناهای تاریخی ایرانی، معماری چشمگیر و تزیین دارد. قانون کوفتن به این عمارت بزرگ بوشهری، روح را بزک می دهد و انسان را بی اختیار ی ذوق گذشتگان داخل پیدایش خانه می درنگ. عمارت گلشن یکی از جاهای دیدنی بوشهر است که قدمت آن بوسیله زمان قاجار برمی گردد. این خانه در محله ی قدیمی و دلنشین بهبهانی ها، در نزدیکی غرق کردن واقع شده است. برزن ی بهبهانی مملو از خانه هایی از دل تاریخ آمده است که سبک وسیاق بافت قدیمی آن ها، حال وهوای گرم و صمصیمی بوشهر را تداعی می درنگ و عمارت گلشن یکی از این خانه هاست.

این عمارت نزدیک به ۱۷۰ سال قدمت دارد و مالک اول آن تاجری اسمی به نام گلشن بوده است. معماری این عمارت بزرگ م هوشمندانه بوده و با صبر گرفتن در مجاورت دریا، نسیم و باد خنک، هوای عمارت را تهویه می کنند. گلشن به استیل عماری بیت میلانی» مصنوع شده و صحن مبصر آن، یکی از زیباترین قسمت های این بناء است که دورتادور آن را حجره هایی با درهای چوبی پر کرده اند. این خانه ی کهن بوشهری دارای سه مرتبه است و امکانات یک مسکن ی ایرانی همچون آشپزخانه، آب انبار، حجره پذیرایی، حجره خدمه، گرمابه و دستشویی را در خود گنجانده است.

حجره های تزیین این عمارت که بیش ترشان پنج دری هستند، نسیم یخ ساحلی را بیدار مسکن می کنند و همین فرآیند ساده، همچون یک سیستم خنک کننده در این بنا ایفا می کند. عمارت گلشن بوسیله عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده و اندوه زمان حال در اختیار راه اندازی میراث فرهنگی فراغت گرفته است. در بین جاهای دیدنی بوشهر ماجراجویی در این ساختمان ی باصفا را از دست ندهید.

آدرس: شمال قصبه بوشهر، محله بهبهانی ها، خیابان ساحلی، پشت سازمان بندر جلال عمارت ناحیه بوشهر عمارت بزرگ ناحیه از جاهای دیدنی بوشهر – عکس از صادق سلطانی

عمارت ناحیه یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر است که یک قرن از عمر ساخت آن می گذرد. این بنا جامانده از دوران قاجار است و روزگاری از املاک یکی از تاجران مشهور بوشهری به شهرت محمد مهدی ملک التجاره» بوده است. این خانه خراج مقصود این تاجر بخاطر ساخت بنایی به ریختگی عمارتی قرون وسطایی در فرانسه است. ملک التجاره تو سفرش به فرانسه، شیفته ی معماری این کاخ شده بود و غرض به پیدایش بنای شبیه آن تو سرزمین خود گرفت. بوسیله همین دلیل معماران فرانسوی برای پیدایش آن دست به حکم شده اند و این عمارت را با چهار هزار زیربنا در بوشهر بنا کردند.

این عمارت درون دوره هایی از تاریخ کاربردهای بسیاری داشته است؛ زمانی داخل انحصار انگلیسی ها درآمده و کاربردی نظامی پیدا کرد. نیز در زمان رضاشاه همچنین مدتی برای صبر افراد نظامی استعمال می شد. این بنا بوسیله نشانی یکی از آثار ملی به ثبت رسیده، ولی متأسفانه امروزه دچار فرسودگی شده و محتاج مرمت است.

آدرس: بندر بوشهر، برزن ی بهمنی، خیابان ماهینی، برزن ملک گنبد نمکی جاشک، ملکه ی سپیدپوش جنوب گنبد جاشک از جاهای دیدنی بوشهر – عکس از عباس حیدری

سرزمین های جنوبی ایران، پدیده های نمکی دیدنی بسیاری را درون دل خود گنجانده اند و یکی از دلرباترین آن ها گنبد نمکی جاشک است که در خاک بوشهر جا دلگشا کرده است. گنبد نمکی جاشک بزرگ ترین گنبد نمکی خاورمیانه است که در حدفاصل شهر دیر بوسیله خورموج پدید آمده است و عمری نزدیک به ۶۰۰ میلیون سال دارد. این ملکه ی سپیدپوش جنوب، یکی از مهم ترین جاهای دیدنی بوشهر محسوب می شود که گردشگران بی اختیار ی عظمت و زیبایی منحصربه فرید آن می شوند.

سپیدپوشی دلچسب داخل پستی وبلندی جاشک، همچون کوه های برفی جذاب و دیدنی است و این سفیدی ستوده تو کنار سکوت منطقه که خاصیت بلورهای نمک است، فضایی اسرارآمیز و تو ذات حال آرامش بخش پدید آورده است. درون معلول خوردگی های بادی و آبی درون این سرزمین نمک پوش، تنوع زیبایی در نقش ونگارهای سنگ و ستون های آن پدید آمده که هر کدام را منحصربه فرد کرده است. این تنوع منشأ در تفاوت مدل فرسایش پذیری سنگ ها دارد و ستون های حاصل از این فرسایش، شمایلی خاص و متفاوت معلوم کرده اند.

اورنگ خاله از ستون های چشمگیر و ابد استوار جاشک هستند که بنا به محدودیت های خود شهرت اندوهناک اند. نکته ی حائز اهمیت داخل بلورهای دلچسب ستون های این منطقه، تنوع فام داخل لایه های عقل نمک است. اثر جزیی هایی که علاوه به خشکی امدن سفید، رگه هایی از قرمز، زرد، نارنجی، قهوه ای و سیاه را هم دربرگیرنده می شوند. عکس از عباس حیدری

دیدنی های گنبد جاشک تنها به سیلندر ها و کوه های نمکی ختم نمی شود؛ در این سرزمین سپیدپوش خودتان را آماده ی ماجراجویی در دل طبیعت ناب و ویژه جنوب بکنید. زیبایی غارهای نمکی با قندیل هایی خوشه ای تو این منطقه درک قدر یا بهای چیزی از سرتان می سرما. آبشارهای نمکی با بلورهای خاص خود به این قلمرو زیبایی بخشیده اند. داخل غارها و میان دره ها، چشمه هایی نمکی بود دارد که حقیقت ی وجود جاشک هستند و عمر زیبایی این منطقه به وجود آن ها وابسته است. همچنین دره تراب کلم در این منطقه را باید هنرمندانه ترین پدیده تو جاهای دیدنی بوشهر دانست که مجعد های نمک همچون تراب کلم شکل پژمان اند و قسمتی از جاشک را تزیین کرده اند. نمک چال ها و نمک فشان از دیگر نظام های جاشک هستند که آن را مشابه سایر پدیده ها به عروس سپیدپوش جنوب تبدیل کرده اند.

آدرس: ۱۴۴ کیلومتری شهر بوشهر، مابین شهرهای دیر و خورموج زیبایی ساحل ریشهر در سرزمین عیلامیان ساحل ریشهر از جاهای دیدنی بوشهر

بوشهر یکی از مناطق مهم ساحلی در ایران است که تسهیم بزرگی از آن، با خلیج فارس هم مرز شده است. بنابر خاصیت این جنس موقعیت جغرافیایی، استان بوشهر مملو از ساحل های جذاب و دیدنی است. بنابراین ساحل دایره وار یک دیگر از جاذبه های گردشگری بوشهر محسوب می شود و به همین عزم بوشهر را باید سرزمین ساحل های دیدنی ایران دانست.

یکی از زیباترین سواحل منطقه، ساحل ریشهر درون ۷ کیلومتری بندر بوشهر است. این منطقه ی زیبای ساحلی، در تاریخچه باستان، یکی از عناصر مهم برای نزدیکی تمدن شرق و غرب بوده است. منطقه ی ریشهر زمانی جولانگاه حکومت عیلامیان بوده است و آثار پیدا شده داخل آن، حکایت از قدمت غنی تاریخی دارد که می شود آن ها را بوسیله هزاره سوم تا هزار مبدا پیش از میلاد نسبت داد. همین آثار کشف شده، نرمی تأییدی است که امپراطوری عیلام، در ریشهر مستقر بوده و این منطقه زمانی در تاریخ باستان ایران، یکی از مهم ترین قسمت های قلمرو محسوب می شده و بوسیله نام لیان» معروف بوده است.

تو زمان ساسانیان نیز این ده همچنان یکی از مناطق عمده ایران محسوب می شده که توسط اردشیر بابکان بار دیگر ماهیت شهری به خویشتن گرفته است. به همین دلیل صیت آن بوسیله ریشهر، مخفف ریواردشیر» تبدیل شده است. ریواردشیر تو زمان خود مهد اتیکت و معرفت فرهنگ بوده و دانشمندان ایرانی بسیاری را درون خاک خویشتن تحصیل داده است. علاوه کنار دلربایی تاریخی ریشهر، انفراد های غریزی زیبای آن همچنین سبب شده تا این منطقه به یکی از خواستنی ترین جاهای دیدنی بوشهر تغییر شود. ساحل زیبای شنی، امواج آبی خلیج و طلوع و غروب طلایی خورشید، این ساحل را رویایی و آرامش جزء کرده تا مسافران کیف ساحل گردی و تفریحات دریایی را در آن تجربه کنند. همچنین در کنار این ساحل، پارکی زیبا واقع شده تا حس خوب شما از سیر تکاملی و ساحل دایره وار تان را کامل کند.

آدرس: ۷ کیلومتری بندر بوشهر، انتهای خیابان ریشهر، پارک ساحلی ریشهر ملکی سیل گرفتن و دریانوردی خلیج فارس در بوشهر سفینه پرسپولیس درون موزه غرق کردن و دریانوردی بوشهر

اگر اهل بازدید از موزه ها و لذت از دانستنی های آن هستید، در بین جاهای دیدنی بوشهر موزه غرق کردن و دریانوردی خلیج فارس برگزینی جذابی برای تان خواهد بود. داخل منطقه ی سبزآباد بارانداز بوشهر، مسکن کنسولگری و عمارتی کلاه فرنگی وجود دارد که امروزه از آن به عنوان یکی از موزه های دیدنی بوشهر یاد می شود. این بنا داخل مبدا در اختیار طالع انگلیس و پس از آن در تحدید نیروی بحری ایران بود، ولی تو نهایت، به موزه غرق کردن و دریانوردی خلیج فارس دگرگونی ماهیت رحم تا گویای ناگفته های صنعت دریانوردی در طول تاریخ باشد. ملکی دریا و دریانوردی از جاهای دیدنی بوشهر – عکس از برقرار مطلق

این موزه تو دو حصه صحن و داخل ساختمان، دیدنی های خود را به نمایش گذاشته است. محوطه ی این موزه انواع شناورهای نظلمی، جهاز های جنگی، زیردریایی ها و… بخاطر بازدید وجود دارد. اما عمده ترین گنجینه در بین این سازه های دریای، بدون تردید کشتی پرسپلیس است که ورود آن بوسیله ایران به زمان حکومت ناصرالدین شاه بازمی گردد. این سفینه مقدماتی ناو جنگی ایران است و تو حدود یک صد پیش از آلمان راهی بارانداز بوشهر شده و بقایای آن امروزه در ملکی غرق کردن و دریانوردی خلیج فارس محافظت می شود.

تو داخل بناء موزه می توانید تجهیزات لشکری و جنگی، مومات پزشکی در دریا، ابزارهای مخابراتی برای هدایت کشتی و… را مشاهده کنید.

آدرس: بندر بوشهر، جاده سبزآباد مدرسه سعادت، هسته ی تحصیل روشنفکران بوشهری دبیرستان سعادت از جاهای دیدنی بوشهر

دبیرستان لهو در بوشهر به والده مدارس جنوب ایران مشهور است و یادگاری از تاریخ قاجار در ایران است. این مدرسه بنابر خاستگاه های نوین آموزشی، بوسیله اذن احمدخان دریابیگی»، فرمانده لحظه بوشهر تأسیس شد و سرگذشت پرماجرایی داشته است. مکتب سعادت یکی از زیباترین بناهای تاریخی بوشهر است و به برهان حمایت های مالی مظفرالدین شاه به نام سعادت مظفری غم از آن یاد می شود.

نیازمندی فرهنگی مردم آن زمان انگیزه شد که بسیاری از خانواده ها تمایلی بوسیله حضور فرزندان خود درون این مکتب نداشته باشند و حتی آن را ساختمانی شیطان و فساد بدانند. به همین برهان بینایی پراکنی های عده ای ناآگاه در مورد این مدرسه بوسیله سرعت گشادگی ظاهر کرد و پذیرفته شدن سعادت درون بین انسان بوشهر مدت ها زمان برد. اما تو نهایت با تکاپو بسیار، این مرکز آموزشی رفته رفته جای خود را در بین مردم باز کرد و گهواره پرورش روشنفرکران بسیاری داخل زمان خود شد. جالب است بدانید که ارزش این مدرسه در بوشهر به حدی است که سال روز تأسیس آن با نشانی روز بوشهر یاد می شود. مدرسه سعادت به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسا است.

آدرس: بندر بوشهر، خیابان امام، روبه روی راسته معلم ارسی مردم شناسی بوشهر داخل عمارت چند دستگاهی امیریه موزه مردم شناسی از جاهای دیدنی بوشهر

یکی دیگر از کفش های دیدنی بوشهر، کفش آدم شناسی آن است که در عمارت چند دستگاهی امیریه جا خوش کرده است. عمارت امیریه از بناهای باشکوه بوسیله جامانده از دوران قاجار در بندر بوشهر است که در خیابان ساحلی شهر، نزدیک به دریا واقع شده است. این بنای تاریخی بوسیله رخصت احمدخان دریابیگی فرمانده نفس بنادر برپا شده و داخل مبدا بوسیله عنوان دارلحکومه ی بوشهر از آن استفاده می کردند. مصالح به حکم رفته در دیوار و ستون این بنای دو طبقه، شامل حجر های مرجانی بوده و گچ بوده و جنس درها و پنجره های آن از تخته ساج است.

نکته قابل توجه درون معماری این بنا، استفاده از پوششی از سنخ الیاف درخت نارگیل است که به بند کمال» شناخته می شود. این لایه ی گیاهی پیش از مبدا گچ بری اطراف ستون ها را می پوشانده تا ایستادگی بنا را درون طبق رطوبت غرق کردن و موریانه افزایش دهد. این عمارت دارای اتاق های سرتاسری، ایوان، حیاط مرکزی، ستون های منقش شده، درها و پنجره های چوبی پر نقش ونگار و… است و اولین المانی که درون این بنای قاجاری به چشم می آید، رواق بزرگ و ستون های م زیبای آن است.

عمارت بزرگ امیریه یکی از زیباترین چشم اندازها را به سیل گرفتن دارد و در بین جاهای دیدنی بوشهر یکی از مانوس داشتنی ترین انتخاب ها خواهد بود. این عمارت چند دستگاهی به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده و هم زمان حال داخل قالب ارسی مردم شناسی بوشهر، میزبان بازدیدگنندگان است.

آدرس: بارانداز بوشهر، خیابان ساحلی، پارک خلیج فارس، محله کوتی معماری هخامنشی گور دختر گور دوشیزه از جاهای دیدنی بوشهر – عکس از علی غریبی

درون شهرستان دشتستان یکی دیگر از جاهای دیدنی بوشهر که حال وهوایی تاریخی و باستانی دارد، جا خوش کرده است. آرامگاه گور دختر یکی از بناهای سنگی در استان بوشهر است که به ریختگی هخامنشی بنا شده و در آن از حجر های ارشد مستطیلی لباس استفاده شده است. این آرامگاه تو دشت میان کوهی ظهر پَر» و نزدیک به مرز استان فارس قرار گرفته و مثل به آرامگاه کورش بزرگ است که عزب در کمیت ای کوچک مرطوب آن مصنوع شده است.

این اتاقک باستانی بوسیله عنوان اثر ملی ایران به ثبت فصیح و درون مورد آن روایت های متفاوتی نقل می شود. وقتی برای اولین مرحله توسط یک باستان شناس بلژیکی به نام لویی واندنبرگ» کشف شد، مشاهدات وی حاکی از آن بود که این آرامگاه متعلق بوسیله چیش پیش» یا کوروش یکم» است. اما زمانی که علی رضا شاپور شهبازی» در این منطقه کاوش های خود را آغاز کرد، به نتایج جدیدی دست یافت؛ وی معتقد بود که برخلاف نظری ی باستان شناس بلژیکی، گور دختر آرامگاه کوروش کوچک» است.

این احتمال و احتمالات روندی تمام نشدنی داشته و تا امروز این آرامگاه به افراد بسیاری از دودمان هخامنشی همچون ماندانا مادر کوروش، آتوسا بکر کوروش و… نسبت داده شده است. اما همین لغز به دلربایی گور دختر افزوده و این بنای باستانی زیاد از پیش دیدنی نم شده است. داخل سفرتان به استان بوشهر ماجراجویی پیرامون آرامگاه این ناشناس هخامنشی را از دست ندهید.

آدرس: ۱۸۰ کیلومتری بندر بوشهر، ۳۸ کیلومتری سبو ارم، شهرستان دشتستان، ثمر میان کوهی دنبال پَر تاریخی مصور در دژ نصوری بوشهر کاخ نصوری – از جاهای دیدنی بوشهر

اگر تبعه ماجراجویی داخل بناهای تاریخی هستید، در بین جاهای دیدنی بوشهر یک گزینش بسیار دیدنی منتظرتان است. کاخ نصوری در بارانداز سیراف یا همان بندر طاهری ها تو شهرستان کنگان واقع شده و در پس سنگ و گچ خود، دنیایی از دانستنی های تاریخی را پنهان کرده است. کاخ تاریخی شیخ نصوری با بارانداز بوشهر حدود ۲۴۰ کیلومتر فاصله دارد و زندگی پیدایش آن نزدیک به ۱۸۰ سال می رسد. این قلعه در عمه ای مرتفع و نزدیک ساحل واقع شده و نمایی دیدنی از دریا را به خود خاص داده است.

اوایل دوره ی قاجار، فقیه جبار نصوری» تصمیم بوسیله پیدایش این بنای مجلل می گیرد و معماری آن را به علی اصغر شیرازی» می سپارد. مصالح بوسیله حکم رفته داخل قلعه نصوری، سنگ های بزرگ، تراب و گچ است که این بنا را جلوه بخشیده اند. یکی از عناصر چشمگیر قلعه ملا یا همان کاخ نصوری، بادگیر مبصر آن است که در فصول گرم سال، با بادهای خلیجی، هوای قلعه را دلپذیر نگه می داشته است. المان های معماری ایرانی همچون درهای چوبی، هشتی، حیاط قلب و اندرونی، ایوان، ستون های گچ بری شده و… تو نقشه کشی این قلعه مشهود است.

آدرس: ۲۴۰ کیلومتری بندرگاه بوشهر، شهرستان کنگان، بارانداز سیراف، خیابان کوچک نصوری پارک ملی نایبند در عسلویه عکس از وحید دلارام

عسلویه یکی از مناطق زیبای استان بوشهر است که نامش داخل تصور بیش زیرفون افراد تنها با صنعت نفت و گاز گره خورده است، اما این منطقه، بهشتی دیدنی را درون بیرونی خود گنجانده است که با نام پارک ملی نایبند شناخته می شود. این منطقه ی، در سواحل رویایی خلیج فارس واقع شده و دلفریب ترین ساحل های استان بوشهر را در خلیج خود گنجانده است. بور ی نایبنتد از بندرگاه بوشهر در حدود ۳۲۰ کیلومتر است و برای پیوستن به آن، از بندر بوشهر، تقریبا باید ۴ زمانه برانید. اما این کشور که محتوی جنگل های حرا، خلیج و دماغه است، ارزش راندن در این مسیر تمام را دارد. اگر از عسلویه راهی نایبند شوید، دست خط کوتاهی داخل اندازه ۲۰ کیلومتر را پیش رو خواهید داشت. عکس از حمید طاق

گونه های متنوع حیوانی منطقه ی نگاهداری شده همچون آهوی هندی، پلنگ، قوچ و… ، سواحل رویایی و خوش طعم جزیی ولعاب خلیج نایبند و جنگل های حرا، این منطقه را به بهشتی دیدنی درون عسلویه برای گردشگران تحول کرده است. ساحل این خلیج داخل بوشهر منحصربه بی مانند است و می توانید زیباترین چهارچوب های دریایی را در این خلیج ببینید. این خلیج مابین روستای بیدخون و هاله واقع شده است. این خلیج به برهان ساحل های ماسه ای و صخره ای دوشیزه خود، یکی از جاذبه های گردشگری عسلویه و استان بوشهر محسوب می شود. تو بین جاهای دیدنی بوشهر این منطقه ی خلیجی و پارک ملی آن را غم از دست ندهید.

آدرس: ۳۲۰ کیلومتری بندر بوشهر، ۲۰ کیلومتری بندرگاه عسلویه، خلیج و پارک ملی نایبند

مهم حلق که کجای ایران زندگی می کنیم و چقدر از جغرافیای گسترده ی جنوب ایران دور هستیم. برای برنامه ریزی یک سفر ماجراجویانه به جنوب و کشف رازورمز کشور های خلیج فارس، از همین امروز مشت به کار شوید. پیش از رفتن به هر خال از این خاک با ارزش، اطلاعات نیکوکاری از منطقه به مشت آورید. پس ازآن تو فصول خنک سال راهی این مقصد مانوس داشتنی شوید. جاهای دیدنی بوشهر تسهیم بزرگی در مناطق گردشگری جنوب ایران دارند. با یک برنامه ریزی مناسب، سفر خود را آغاز کنید و دانستنی های مفیدتان را با دیگر گردشگران مشتاق سفر بوسیله بوشهر درمیان بگذارید. در ادامه بخوانید: جاهای دیدنی لرستان؛ نظام های اعجاب انگیز باختر ایران

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها